A kezdetek legnagyobb segítsége

Amikor az én fejemben először megfordult, hogy céget, saját vállalkozást szeretnék alapítani merőben máshogy gondoltam, mint végül alakult. Én ugyanis arra voltam minden téren felkészülve, hogy egy pár fős vállalkozással elindítom a tevékenységemet, aztán persze majd az idők folyamán, a bevételek és a nyereség visszaforgatásával növelem a cég méretét és a nálam dolgozók számát egyaránt. Úgy gondoltam, hogy menet közben lesz időm és lehetőségem keresni megfelelő embereket a különböző pozíciókra, ez azonban nagyon nem úgy alakult, mint ahogyan elterveztem, hiszen már a kezdetekor szükségem volt több mint húsz emberre, mert alapjában véve sokkal nagyobb céget sikerült kiépítenem, mint én terveztem. Persze a kezdetekor nem volt ott a hátam mögött az a tulajdonostárs, aki a mai napig is jelen van a cégben, és akinek a tőkeinjekciójával tulajdonképp meg tudtam valósítani a nagyobb indulást.

Persze ez sokkal nagyobb terhet és feszültséget jelentett számomra, hiszen felelősséggel tartozom azok iránt az emberek iránt akiket munkával látok el, és akik rám, illetve a vállalkozásra támaszkodnak az egzisztenciájuk tekintetében például. Éppen ezért én úgy döntöttem, hogy igénybe veszem egy külső partner segítségét, aki reményeim szerint kellő segítséget fog tudni nyújtani számomra abban, hogy a kellő embereket a megfelelő kompetenciával és karrier célokkal megtalálhassam a megfelelő pozíciókra. Azt kell mondjam, hogy a kogwheel csapatának assessment center szolgáltatása nem csak hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, hanem bizony többszörösen túl is szárnyalta azokat, hiszen egyszerre megtaláltam azt a csapatot, akikkel a mai napig is együtt tudunk működni a szervezetfejlesztés és a coaching szolgáltatások terén.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha hasonló téren lenne szüksége tapasztalt és iszonyatosan hatékony folyamatokkal rendelkező külső segítségre, akik által a munkavállalók nem csak szükséges kényszer eladatnak tekintik majd ezeket a foglalkozásokat, hanem valóban örülni tudnak a jelenlétnek és kamatoztatni tudják az ott hallottakat, mindenképpen csak a Kogwheel csapatát keresse fel.